SETEMBRE

Recuperar les plantes que han patit durant les vacances i preparar el jardí i la terrassa de cara a la tardor són els dos comesos principals d’aquest mes frontissa, que obre pas a una altra estació enlluernadora.

Tasques generals del mes

✓ Abonar. Extenuats per l’estiu, el jardí en general, les tanques, la gespa, les plantes de la terrassa i l’hort necessiten rebre adob orgànic que els aporti nous nutrients per afrontar la pròxima estació.

✓ Plantar. Passa’t pel teu centre de jardineria i escull les flors de temporada que ompliran de color les teves testos i parterres. També és bon moment per plantar arbustos perennifolis -madroños, baladres, llorers, Oliveres- i coníferes en contenidor, ja sigui en solitari o en tanques; excava els forats i deixa que romanguin oberts uns 15 dies abans de plantar.

✓ Preparar els parterres. Abans de portar les teves plantes de temporada als parterres del jardí i els testos, o sembrar o plantar a l’hort, prepara la terra netejant de males herbes i plantes ornamentals o hortalisses esgotades; esmicola els terrossos, remuévela i remena el substrat amb adob orgànic en un abonat de fons.

 

Font: verdeesvida.es