OCTUBRE

És temps d’abonar, plantar, obtenir esqueixos, collir … Moltes d’aquestes tasques veuran els seus fruits l’any vinent. Mentrestant, la tardor es llueix en el fullatge d’or de les caducifòlies, les baies, les flors de temporada …

Tasques generals del mes

✓ Plantacions, trasplantaments, canvis de test. Igual que setembre, octubre ofereix les condicions climàtiques ideals per plantar, i trasplantar de sòl a sòl si l’espècie ho resisteix, arbres i arbustos: caducifolis que ja han entrat en repòs, coníferes en pa de terra (si vols una tanca heu de plantar ara) , llorers, baladres, arboços, oliveres … Veure Plantació i trasplantament d’arbres i arbustos.

· En tots els casos és recomanable obrir els forats uns 15 dies abans de plantar.
· No t’oblidis de comprovar el drenatge (veure).
· Si plantes un arbre no deixis de entutorarlo, així resistirà millor els embats del vent i creixerà bé.

✓ Poda. Si no has retallat les tanques i Art topiària de coníferes i perennifòlies al setembre, fes-ho ara. Aprofita per netejar de branques seques, desviades o fetes malbé. Fins a la primavera que no et caldrà podar de nou.

✓ abonat. Les plantes de flor de temporada -crisantemos, asteres, Tagetes, ciclàmens, agératos, coralillos, pensaments, sedums, Bellis perennis- floriran més temps si els ofereixes un fertilitzant ric en potassi. A la gespa, els exemplars recentment podats i l’hort els vindrà bé una aportació d’adob orgànic (humus de cuc, fems).

Font: verdeesvida.es