NOVEMBRE

Ventós i fred, novembre és un mes que exigeix ​​prendre precaucions, sobretot amb les espècies més delicades i les recentment plantades. La natura està entrant en repòs, però encara hi ha molt a fer al jardí, la terrassa i l’hort.Tasques generals del mes

✓ Plantacions i trasplantaments. El millor moment per plantar o trasplantar -si l’espècie ho permet els arbres i arbusts caducifolis (rosers inclosos) és quan han perdut el fullatge, especialment si és a arrel nua.

✓ Poda. Al novembre toca retallar les branques seques o mal orientades d’algunes enfiladisses (rosers enfiladissos inclosos), fruiters (pomeres i pereres) i arbres nus; unta les ferides amb pasta cicatritzant per prevenir l’atac de plagues i malalties.
· També pots efectuar la prepoda dels rosers de peu, sempre que no estiguin donant flors.

✓ Encoixinat. Protegeix les arrels de les plantes més delicades amb cinc a 10 centímetres d’escorça de pi o palla.

✓ Reg. Suspèn el reg del jardí, excepte si el temps es presenta molt sec, però continua regant els testos de la terrassa, encara que amb menor freqüència. Buida, desmunta i recull el sistema de reg (o cobreix-lo amb arpillera o plàstic) i la mànega perquè les gelades no els facin malbé.

✓ Abonar. No has d’aplicar abonament fins a la primavera, a excepció de les plantes de flor de temporada.

 

Font: verdeesvida.es