JUNY

Amb els seus calors encara suaus, juny permet fer molta vida a l’aire lliure al jardí o la terrassa. Les plantes estan radiants, però cal protegir-les de la competència de plagues i males herbes.

Tasques generals del mes

Prestar atenció al binomi temperatura-pluges i vigilar la irrupció de les plagues són les tasques més importants que les plantes ornamentals i de l’hort demanen aquest mes.

✓ Controlar les plagues i malalties. Mantingues la vigilància encara que hagis realitzat tractaments preventius. Tot just vegis que han fet acte de presència pren mesures immediatament. En el teu centre de jardineria t’aconsellaran. Hi ha múltiples recursos per combatre’ls, des remeis casolans a fitosanitaris ecològics i control biològic de plagues.

✓ Eliminar les males herbes. Competeixen amb les plantes del jardí i l’hort per l’aigua, la llum i els nutrients. Elimínalas abans que semillen. Eradicar garanteix un jardí més sa i endreçat.

✓ Vigilar el reg. La calor comença a apretar en algunes zones d’Espanya i les plantes necessiten molta més aigua. No et descuidis amb el reg, sobretot si no plou, fa vent o molta calor. Recorda que les plantes que viuen en testos estan més exposades a les conseqüències de la manca d’aigua. Evita mullar les fulles i les flors i dirigeix ​​el doll al substrat (i no al coll de les plantes). El reg automàtic et traurà treball i estalviaràs temps i diners: utilitza aspersors bé solapats per la gespa, i degoteig per als parterres, massissos, tanques i hort, així com en les jardineres i testos de la terrassa.

✓ Abonar. Plantes de flor, plantes verdes d’interior, hortícoles i gespa han de rebre la seva ració de nutrients.

✓ Encoixinar terra. Una capa d’escorces, boletes d’argila o pedra volcànica ajudarà a mantenir la humitat del sòl i contribuirà al control de les males herbes.

 

Font: verdeesvida.es