Quant fred pot suportar la meva mascota?


Quant fred pot suportar la meva mascota?

Mantenir una bona temperatura a casa i estar pendents de les necessitats dels nostres petits amics és clau aquests dies d'hivern

Aquests dies freds hem de vigilar de prop a les nostres mascotes, hem de procurar que la nostra llar sigui un lloc càlid i segur tant per nosaltres, com per a les nostres mascotes. Cada animal és un món i és per això que hem de ser capaços de donar-li a la nostra mascota la cura que necessita.

Gossos

En el cas dels gossos, la temperatura mínima que poden aguantar depèn directament de la mida del gos.

Els gossos de races petites pateixen més les baixes temperatures. Com s’aprecia a la imatge següent, una sensació de -6ºC podria ser perjudicial per a la nostra petita mascota.

Per poder fer-hi front recomanem mantenir la llar a una temperatura adequada i equipar el nostre gos amb roba i mantes.

Gats

La pell del gat compta amb una capa protectora que l’aïlla del fred. No obstant això, les baixes temperatures de l’hivern fan que aquesta qualitat, a vegades sigui insuficient i que les temperatures extremes siguin un problema per ells. Hem de ser capaços de conèixer a la nostra mascota i entendre els senyals que ens pugui donar. Quan la temperatura ambiental és inferior a la temperatura de confort per al nostre gat, aquest començarà a buscar mecanismes per resguardar-se i buscarà llocs que puguin aportar-li certa calor: prop d’un radiador, sota una manta, sota el sofà…

 

Conills i altres rosegadors

Els conills aguanten millor el fred que la calor. A l’exterior, aguanten temperatures de fins a -10ºC sempre que comptin amb un refugi que els protegeixi de la intempèrie.

No obstant això, els conills nans, si estan acostumats a viure a l’interior de la llar, és millor que es mantinguin a una temperatura superior a 10ºC.

De la mateixa manera, els hàmsters no poden tenir una temperatura inferior als 10ºC durant les nits d’hivern. Hem de poder donar-li al nostre petit amic una temperatura entre els 10ºC i els 25ºC perquè puguin viure en les millors condicions.